Protected Geographical Indication Lilantio Pedio
Από τις πλέον ροδόχρωμες ελληνικές ποικιλίες, gris στα γαλλικά, το μοσχοφίλερο και τον ροδίτη, που καλλιεργήθηκαν βιολογικά και οινοποιήθηκαν ήπια.
Ο τρύγος πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 17 Σεπτέμβρη και γίνεται εκχύλιση, σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες για 7 – 10 ημέρες, χωρίς χρήση πρόσθετων, πέρα από ελάχιστο θειώδες και εμφιαλώνεται ασταθεροποίητο και αφιλτράριστο.
Το αποτέλεσμα αυτό το πορτοκαλοκαραμελέ χρώμα, με κυρίαρχο άρωμα το τριαντάφυλλο και φρούτα,κυρίως καλοκαιρινά, όπως ροδάκινο, βανίλια και πεπόνι. Στο στόμα μέτρια προς υψηλή οξύτητα, με χαμηλό αλκοόλ και πολύ έντονη αίσθηση δροσιάς.
Συνοδεύει ευχάριστα σαλάτα του chef, κρέπες, σολωμό στα κάρβουνα, ζυμαρικά με πέστο, αρνάκι φρικασέ, διάφορα τυριά όπως γραβιέρες κ.α.
Σερβίρεται δροσερό στους 8-10 βαθμούς κελσίου.
|