Protected Geographical Indication Lilantio Pedio
Από μια παλιά, ξεχασμένη ευβοιώτικη ποικιλία, το βραδιανό, που καλλιεργήθηκε βιολογικά και οινοποιήθηκε ήπια.
Ο τρύγος πραγματοποιείται μεταξύ 3 και 9 Σεπτέμβρη και ακολουθείται η κλασική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης, με εκχύλιση του σταφυλοπολτού για 3 – 4 ημέρες σε χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς καθόλου πρόσθετα, πέρα από ελάχιστο θειώδες και εμφιαλώνεται ασταθεροποίητο και αφιλτράριστο.
Έτσι παράγεται ένα ιδιαίτερο κράσι, με ανοιχτής ερυθράς απόχρωσης φυσικές ανταύγειες, ιδιαίτερα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, με υποψίες εσπεριδοειδών, κυρίως λεμονανθού, υψηλή συνήθως οξύτητα, μέτριες τανίνες και αλκοόλ και δροσιστικό τελείωμα.
Συνοδεύεται με διάφορες σαλάτες με ρόκα και ξηρούς καρπούς, ορέκτικα κυρίως μπουρεκάκια, με κυνήγι πουλερικών, όπως φασιανό, ελάφι με γαρνιτούρα κόκκινης σάλτσας, ροκφόρ κ.α.
Απολαύστε τον στους 12 – 14 βαθμούς κελσίου.
|