Κτήμα Μιτζιφίρη | Vineyards Mitzifiri

English (United Kingdom)Greek
Αρχική | SIRINOS, οίνος λευκός ξηρός
SIRINOS, οίνος λευκός ξηρός, Π.Γ.Ε.

Σείρινος Λευκός Ξηρός Τοπικός Οίνος Ληλαντίο

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ληλάντιο Πεδίο

Ένα κρασί φτιαγμένο απ’το κοσμοπολίτικο μοσχοφίλερο και τον παραδοσιακό ροδίτη, που καλλιεργούνται βιολογικά στον αμπελώνα.

Τα σταφύλια τρυγούνται όταν κριθούν τεχνολογικά ώριμα, μεταξύ 4 και 18 Σεπτέμβρη. Τα χωρίς πίεση κλάσματα του γλεύκους, συνοινοποιούνται σε ελεγχόμενες, χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να παραχθεί αυτό το λεύκο, ξηρό κρασί, με τον ευχάριστο, αρκετά έντονο αρωματικό χαρακτήρα και την λεπτή, δροσερή αλλά και γεμάτη γεύση,  με τα οποία το προίκισε το μοναδικό οικοσύστημα του Ληλαντίου.

Αλκοολικός τίτλος 12% vol., σε φιάλη 0,75lt

Συνοδεύει ευχάριστα λεμονάτα πιάτα, όπως στήθος γαλοπούλα με σάλτσα λεμονιού, διάφορα θαλασσινά, όπως σολομό στα καρβουνά, επίσης αστακομακαρονάδα, κρέπες και πολλά άλλα.

Πίνεται ελαφρώς παγωμένο στους  9 – 11 βαθμούς Κελσίου.

Από την πολυδύναμη ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα, το αγιωργίτικο, μαζί με το εκλεκτό syrah, δημιουργήθηκε το κρασί αυτό. Ο τρύγος πραγματοποιείται μεταξύ 1 και 15 Σεπτέμβρη. Εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης, με σύγχρονο εξοπλισμό, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, ώστε να πάρουμε αυτό το πλούσιο σε χρώμα πορφυρό κρασί, με τα λεπτά αρώματα και την γεμάτη, βελούδινη και ευχάριστη γεύση.

Αλκοολικός τίτλος 12,5%vol., σε φιάλη 0,75lt

Συνοδεύει ευχάριστα κόκκινα κρέατα με αρωματικές σάλτσες, όπως μοσχάρι κοκκινιστό, επίσης χοιρινό στα κάρβουνα, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, ώριμα καπνιστά τυριά και ροκφόρ και πολλά άλλα.

Πίνεται στους 16 – 18 βαθμούς Κελσίου.