Κτήμα Μιτζιφίρη | Vineyards Mitzifiri

English (United Kingdom)Greek
Αρχική | Αμπελώνας
Αμπελώνας

Οι πρώτοι αμπελώνες φυτεύτηκαν στο Ληλάντιο το 1991 και σήμερα το σύνολο των αμπελώνων είναι γραμμικοί και χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Η περιοχή του Ληλαντίου επιλέχτηκε λόγω του ιδανικού εδάφους (αμμώδης αργιλοπηλός με ικανοποιητική στράγγιση) και του μεσογειακού κλίματος με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια με ηλιοφάνεια. Με σκοπό να αναδειχτεί η αυθεντικότητα του τελικού προϊόντος καλλιεργούνται κυρίως ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών όπως σαβατιανό, ροδίτης, μοσχοφίλερο, αγιωργίτικο και βραδιανό.


Η βιολογική καλλιέργεια των αμπέλων ξεκίνησε το 1999 και αφου ολοκληρώθηκε το στάδιο της μεταβατικής περιόδου, από το 2002 τα προϊόντα φέρνουν την πιστοποίηση ως βιολογικά. Ο έλεγχος και η πιστοποίηση πραγματοποιείται από τον οργανισμό ΔΗΩ, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο οργανισμό στην Ελλάδα και αναγνωρισμένο διέθνως στις περισσότερες χώρες του κόσμου.


Η καλλιέργεια των αμπέλων πραγματοποιείται από εξειδικευμένο εποχικό προσωπικό και με την επίβλεψη και καθοδήγηση γεωπόνων συνεργατών. Η οινοποίηση ξεκινάει μέσα στο αμπέλι, γι’αυτό δίνετε ιδιαίτερη σημασία στην πρώτη ύλη, το σταφύλι. Ο τρυγητός των σταφυλιών πραγματοποιείται όταν αυτά κριθούν τεχνολογικά ώριμα, κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων.